Kundtjänst:08-31 15 40,info@ullmansmattor.se Öppettider: Vardagar 10-18Klicka för helger  Butik på S:t Eriksgatan 77 i Stockholm
Språk: På Svenska In English
Visa priser: Exkl. moms | Inkl. moms

Trappmattor för alla hem, fastigheter och företag

 

Att lägga in en trappmatta kan göra stor skillnad på ditt hem och är inte dyrt om man jämför med vad en renovation skulle kosta. Därför är det många som väljer att installera trappmattor. Dessutom har trappmattor flera attraktiva egenskaper som att skydda trappan, dämpa ljud, minska halkrisken. Man kan ha trappmattor i alla sorters trappor och vi har ett av Sveriges största utbud av trappmattor i olika former, mönster och material.

Om du är intresserad av trappmattor rekommenderar vi att du hör av dig via mejl eller telefon så att vi kan boka ett första samtal. Vi på Ullmans mattor är vana vid alla sorters trappor och har lång erfarenhet av att sälja och installera mattor i trappor. Vi hjälper dig hela vägen, från första konversation till en vacker trappa som du är nöjd med!

 

Hör av dig idag för en gratis offert samt konsultation.

 

Viktigt att komma ihåg när du köper trappmatta

Det finns flera saker att tänka på när du ska lägga in en matta. Jag tänker inte gå igenom alla här men de tre absolut viktigaste sakerna att tänka på när man ska köpa en trappmatta är dessa:

Material

Välj en trappmatta av rätt material. Alla material går att lägga i en trappa, men det är inte alla material som kommer klara av att ligga i en trappa under en längre tid. Kom ihåg att välja ett slitstarkt material, speciellt om det är många som går i trappan. Ullmans mattor rekommenderar trappmattor av ull, sisal och syntet. Dessa material är absolut det bästa.

Installationssätt

Hur ska mattan installeras? Trappmattor kan antingen limmas runt varje trappsteg, använda sig av trappstänger i mässing och krom eller så kan varje steg ha en liten individuell trappmatta, så kallad trappstegsmatta. När du väljer installationssätt är det viktigt att du fokuserar på kostnad och vad du tycker är snyggt. Det finns egentligen ingen fördel mellan de olika sätten men glöm inte bort att det ska bli snyggt.

Låna hem prover

Låna hem prover! Det är så viktigt att du lånar prover på trappmattan för att se hur färgen ser ut i just din trappa. Det kan vara väldigt svårt att välja rätt färg och material online eller i butik. Därför rekommenderar vi alltid att du lånar hem prover på trappmattor. Hos oss lånar du alltid hem prover gratis och vi har alla prover i lager.

 

 

5 fördelar med att ha en trappmatta

Fördelarna med trappmattor är många av dom känner du kanske till! Men visste du att trappmattor kan skydda mot brandrisk.

Brandskyddsbehandlade

Idag är många trappmattor av syntet behandlade för att minska brandrisken. Därför är vissa trappmattor mycket mer tåliga när det kommer till eld.

Mysighetsfaktor

Utan tvekan så kan trappmattor ska en mer mysig stämning. På precis som en vardagsrumsmatta gör vardagsrummet mysigt så kan trappmattor göra din trappa mysigare. Något av det värsta som finns är ju kalla och tomma ytor.

Minskar Halkrisk och dämpar fall

Om du eller någon kär till dig ramlar mycket så är trappmattor ett bra val. Trappsteg kan vara vassa och det gör ont att ramla i en trappa. Som tur är så fungerar trappmattor nästan som halkskydd och dessutom kan de dämpa ett fall om nu olyckan skulle vara framme.

Dämpar ljudnivån

Som jag nämnde tidigare delar trappmattor många egenskaper med alla andra sorters mattor. Detta gäller även dämpandet av ljud.

Skyddar trappan

Sist men inte minst så skyddar en trappmatta trappan. Det är betydligt billigare att köpa ny trappmatta än att renovera en trappa. Trappmattor på offentliga platser fångar även upp slask och smuts.

Ullmans Mattor Erbjuder Professionell och Påitlig Service

Oavsett vad du har för trappa så är vi säkra på att vi kan hjälpa dig! Ullmans mattor har ett stort sortiment av trappmattor och vi är en totalentreprenad som håller i hela processen. Allt från första besök inkl. Gratis mätning samt offert, till en inlagd trappmatta som dämpar ljud och skyddar trappan.

 

Hos oss kan du dessutom designa din egen trappmatta om du vill. Då hjälper vi dig att fånga upp färger, mönster och stil från omgivningen så att din trappa får den perfekta mattan.

 

Hör av dig idag om du behöver en trappmatta så ser vi till att komma ut och mäta din trappa så fort som möjligt!

Hem och fastigheter i Norden litar på oss

 

 

60+ år

Erfarenhet

100 000+

  Hem & Fastigheter

1 000+

Företag

VÅRA KUNDER

 

Kontakta oss idag så hjälper vi dig!

  

Genom att använda detta formulär samtycker jag till att de personuppgifter jag uppgett registreras och behandlas i syfte att kunna hjälpa mig med mitt ärende. Behandlingen följer integritetspolicyn hos Ullmans Mattor AB.

  

Din kundvagn (0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
Frakt 75 sek Öppet köp i 30 dagar Fri retur 100% nöjd kundgaranti